• BUREAU ZO

Waarom wij bestaan

Visie

De visie drukt uit wat Bureau ZO wil veranderen aan de wereld en waarom deze verandering van belang is. Bureau ZO wil de wereld een stukje gelukkiger maken, minder resultaatgericht en meer gefocust op het creëren van waarde en betekenis. Er mogen meer verbindingen ontstaan tussen mensen in plaats van dat iedereen elke dag doet wat hij moet doen. Verbindingen kunnen zoveel creativiteit opleveren, wanneer dit een relatie betreft op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Werk moet geen verplichting zijn, maar een kans om je persoonlijk verder te ontwikkelen. Het moet bijdragen aan het behalen van jouw levensdoel, in plaats van dat het je in de weg staat of enkel dient om geld te verdienen. Wanneer je werkt vanuit passie, vertrouwen en creativiteit levert dit een groter geluksgevoel op dan wanneer het voelt als een verplichting of een opdracht. Daarom is persoonlijke ontwikkeling één van de belangrijkste pijlers voor het bereiken van een geluksgevoel. Bureau ZO streeft naar een gelukkigere wereld, waarin iedereen datgene doet waar hij goed in is en vooral waar hij blij van wordt.

Missie
Bureau ZO is er voor culturele organisaties, die hulp zoeken bij het verwezenlijken van een idee of project op het gebied van financiering of organisatie. Zij richt zich in het bijzonder op de podiumkunstensector, waar theater, muziek en dans centraal staan. Iedereen die behoefte heeft aan hulp of begeleiding bij het realiseren van een idee is welkom bij Bureau ZO, zolang het creatief en ambitieus is. Begeleiding van Bureau ZO komt in verschillende soorten en maten. Het kan een subsidieaanvraag betreffen, maar ook het coachen van een totale transformatie binnen een bedrijf om te zorgen dat het meer richting krijgt. Bureau ZO bekijkt van tevoren in een kennismakingsgesprek of zij de beste partij is om het initiatief te ondersteunen en zal hier altijd eerlijk en oprecht in zijn.

Kernwaarden
De kernwaarden van Bureau ZO zijn geluk, passie, vertrouwen en creativiteit. De bedrijfscultuur is mensgericht, wat betekent dat de medewerkers centraal staan. Hun werk moet bijdragen aan hun persoonlijke geluk en samenwerkingen moeten gebaseerd zijn op vertrouwen.

De werkwijze van Bureau ZO is de unieke kracht van de onderneming, waardoor zij zich onderscheidt van andere organisaties. De persoonlijke benadering, de oprechte manier van werken en de passie waarmee Bureau ZO wordt gerund, zijn de grootste succesfactoren. Deze karaktereigenschappen maken van Bureau ZO een unieke, eigenzinnige onderneming.

  • Sinek stelt dat er binnen een bedrijf drie factoren zijn, die effect hebben op de manier waarop het bedrijf functioneert. Iedereen weet wat het product of de dienst van een organisatie is (WHAT). Sommigen weten ook hoe ze dit in de markt zetten en zich onderscheiden van andere vergelijkbare organisaties (HOW). Heel weinig bedrijven beginnen echter bij de vraag waarom de onderneming op aarde is en welke waarde zij willen toevoegen aan de wereld (WHY). Volgens Sinek is dit juist het startpunt en de sleutel tot succes. De bestaansreden van een organisatie moet volgens hem altijd de richting bepalen en niet het product of de doelgroep. Dit zijn slechts resultaten.

The Golden Circle

Bureau ZO heeft zich in haar werkwijze laten inspireren door The Golden Circle van Simon Sinek.