• Huidige projecten

Huidige projecten

Momenteel werkt Bureau ZO samen met verschillende klanten aan projecten, zowel groot als klein.

KRACHTVOER Theater

Dit kleine theatergezelschap ontwikkelt theaterprojecten met een maatschappelijk doel. Theater wordt daarbij altijd als middel ingezet. Momenteel is zij bezig met het organiseren van een projectenreeks op twaalf zorginstellingen in verschillende gemeentes in Brabant. Met Het Project Vierkant Verliefd-ligth wil KRACHTVOER Theater eenzaamheid onder ouderen verminderen door kinderen uit de wijk kennis te laten maken met het leven van ouderen in een zorginstelling. Dit doet zij door een basisschoolklas uit te nodigen om samen met de ouderen naar een voorstelling te kijken, die in de zorginstelling gespeeld wordt. Na het kijken, spelen jong en oud samen een mens-erger-je-niet spel en gaan ze in gesprek over de liefde, het leven en hun lievelingseten. Na afloop van deze ochtend organiseert KRACHTVOER Theater een gesprek tussen de school en de zorginstelling, om een structureel contact op gang te brengen.

Dit project is afhankelijk van financiële steun vanuit particuliere fondsen, waarvoor Bureau ZO momenteel, in samenwerking met KRACHTVOER Theater, de subsidieaanvragen verzorgd. KRACHTVOER Theater heeft interesse getoond om in volgende projecten wederom met Bureau ZO te willen samenwerken.

Neil van der Drift Group

De Neil van der Drift Group is een levendige groep van 10 muzikanten, die hoofdzakelijk jazzmuziek speelt, met een cross-over naar klassieke en wereldmuziek. De groep, die is geformeerd door drummer Neil van der Drift, is een combinatie van een traditioneel jazz sextet met 2 blazers en een zangeres, aangevuld met een klassiek strijkkwartet. De combinatie van deze 2 werelden geeft een rijk en dynamisch geluid, welke de identiteit van de groep vertegenwoordigt. In Maart 2015 is de Neil van der Drift Group op tournee geweest in China, waar zij 20 concerten verzorgen in de grootste steden langs de Chinese oostkust. Tijdens deze tour verzorgden zij hun 90 minuten durende show in een aantal van de grootste concertzalen van het land, waaronder de Handan Grand Theatre, de Yantai Grand Theatre en de Henan Art Centre. Neil van der Drift is, naast dat hij de drummer en frontman is van de groep, ook de drijvende kracht achter de composities en arrangementen die de groep speelt.

De samenwerking tussen Bureau ZO en Neil is ontstaan vanuit een reeks aan projectplannen. Met onder andere projecten als The Odyssee theatertour wil Neil jazz muziek brengen in de vorm van een verhaal, waardoor de muziek toegankelijker en meer behapbaar wordt. Bureau ZO is een langdurige samenwerking aangegaan met Neil, waarin zij de komende vier jaar werken aan het realiseren van projecten, waaronder de theatertour The Odyssee.

PLAY Productions

PLAY Productions ontwikkelt ervaringen voor haar publiek. Dit doen zij door interdisciplinaire producties te maken met film én theater op bijzondere locaties. Voor elke productie werken ze met een team zorgvuldig uitgekozen professionals. PLAY bestaat uit Puck van Dijk en Cat Smits (artistieke leiding) en zijn altijd op zoek naar uitdagingen, initiatieven en spannende samenwerkingen.

Bureau ZO helpt PLAY Productions op het gebied van zakelijke en administratieve werkzaamheden. Zo zijn we momenteel bezig met de verkoop van verschillende voorstellingen en concepten die bij PLAY aanwezig zijn. Deze aanvulling geeft de artistieke kern van PLAY de rust en ruimte om nieuwe ideeën te ontwikkelen!